06-24218767

Kantoor Adres

 

Circusplein 72,

1033 ZH Amsterdam.

Massages & Facials

 

UITSLUITEND OP AFSPRAAK

AAN HUIS of BIJ BEDRIJVEN

 

06-24218767

Oosterse massages

Neem een thaise massage ter ontspanning en revitalisering. Door middel van yoga stretches en acupressuur wordt u helemaal behandeld.

Thai massage werkt zonder olie en is volledig gekleed.

In Azië vind je zowel jong als oud met regelmaat bij de masseur. Het is een onderdeel van het dagelijks leven. In Thailand weten ze al eeuwen dat veel van onze dagelijkse lichamelijke klachten voortkomen uit vastzittende spanning in het lichaam. Deze kan ontstaan door het voortdurend herhalen van dezelfde handelingen of steeds in dezelfde houding zitten. Ook stress zorgt voor verkramping van de spieren en levert daardoor lichamelijke klachten op. De technieken van Thaise massage zijn erop gericht deze klachten te verhelpen, maar vooral ze te voorkómen.

Door regelmatig een Thaise massage te nemen, voorkom je dat spanning zich langdurig vastzet in je spieren en bindweefsel. Dit zorgt ervoor dat je lichaam in goede conditie blijft. Thaise massage maakt gebruik van diverse strekkingen. Omdat de ontvanger zelf passief is en de masseur de strekking uitvoert, is het effect anders dan wanneer je zelf bijvoorbeeld actief yogastretches doet. Ook als je zelf yogabeoefenaar bent, zal je merken dat passieve strekkingen in sommige gevallen veel effectiever werken. Dit komt doordat je lichaam deze dieper toe kan laten. Sommige effecten kun je alleen maar bereiken door middel van passieve strekking.

 

 

 

 

 

 

 

 

Thaise massage werkt niet alleen op spieren en bindweefsel, maar maakt ook gebruik van de energielijnen die door het lichaam lopen. Deze lijnen worden de SEN-lijnen genoemd. Ze zijn te vergelijken met de meridianen in de Chinese geneeskunst of de nadi’s in Yoga en Ayurveda. Door deze energielijnen via drukpunten te activeren, wordt de energie in je lichaam in balans gebracht en gestimuleerd. Door gebruik te maken van de energielijnen worden alle spieren en organen aangesproken. Ook door middel van reflexologie (drukpunten op voeten/handen/gezicht) wordt het lichaam gestimuleerd.  

 

Thai massage is volledig gekleed, het is een massage zonder gebruik van olie, dus de bezoeker kan zijn eigen kleding aan houden. Wel wordt aangeraden makkelijk zittende kleding te dragen. De massage is therapeutisch en ontspannend, is volkomen fatsoenlijk en beleefd - het heeft dus niks met 'happy ends' te maken.  

 

Duur massage: 60  of 90 minuten

 

In theorie: Duizenden jaren hebben de Chinesen, de Indiers, de Egyptenaren, de Javanen en de Thai ervaring met het masseren van de voeten. Tegenwoordig wordt dat in het kader van de officiële terminologie voetreflexologie genoemd.  Deze Traditionele manier van het masseren van de voeten en onderbenen is een prachtige mix van de diverse traditionele technieken die worden gebruikt in Zuidoost-Aziatische landen. Dit is een manuele therapie die gebruikt wordt voor de preventie en de zorg van de meest voorkomende ziekten. Deze voorouderlijke kunst is een integraal onderdeel van het leven van de Thai.

 

De voet is een plattegrond van het lichaam. In elke reflex zone van de voet is er een overeenkomt van een lichaamsdeel of orgaan. Er wordt toegegeven dat de Thaise Plantair reflexologie een effect heeft op de bloedsomloop, het zenuwstelsel en de inwendige organen. Ongeveer 70% van de aandoeningen zijn het gevolg van fysieke en emotionele spanning. Deze diepgaande voet massage is 1 van de vele manieren om die te verlichten.

 

In praktijk: Volgens de traditionele Thaise manier wordt een mix van creme en olie geleidelijk aangebracht op de voeten en benen. Er wordt een stokje van hout gebruikt om de specifieke reflexzones aan te raken en daarop druk uit te oefenen. De sensatie is diep richting de pijngrens en stimuleert betere bloedsomloop en bevordert weerstand.

 

Er is een gezegde die heel erg waar is wat betreft de Thaise reflexologie;

“no pain, no gain”

 

Duur massage: 60 minuten

Footreflex The Thai Way

 

Footreflex The Thai Way

Therapeutische Thai Massage

Bij de Therapeutische Thai Massage ligt vooral veel nadruk op acupressuur en de meridianen (Sen genoemd in het Thai). Door de behandeling van specifieke acupressuurpunten en energiewerk op de Sen, lossen blokkades op. Waarmee het zelfgenezend vermogen van het lichaam zich herstelt en klachten verdwijnen.  Er wordt gebruik gemaakt van Thaise massagetherapie zoals deze wordt onderwezen en beoefend in reguliere Thaise ziekenhuizen. Een zeer krachtige, doeltreffende behandelvorm.

Bij de traditionele Thaise massagetherapie hoort ook een uitgebreid intakegesprek, een onderzoek en een voor- en nameting van het klachtenpatroon. Dit om de behandeling precies af te stemmen op de specifieke klachten van de cliënt.

Klachten worden bij de Thaise massagetherapie altijd vanuit een holistisch perspectief behandeld. Daarom is er aandacht voor onderliggende fysieke, energetische, mentale, emotionele en sociale factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van klachten. Dit is ook de kracht van Thaise massagetherapie. Een behandeling is maatwerk en gaat om jou welbevinden.

 

Thaise massagetherapie geneest / helpt bij: 

- spanningshoofdpijn en migraine.

- rug-, nek- en schouderklachten als frozen shoulder en impignment klachten.

- pols- en elleboogklachten als tenniselleboog en golversarm.

- allerhande enkel-, knie- en heupklachten.  

 

De massage vindt plaats op een mat of de tafel, en is geheel gekleed. Aangeraden wordt om makkelijk zittende kleding te dragen.

 

Duur massage: 60 of 90 minuten

Shiatsu-massage

Shiatsu betekent letterlijk druk met de vingers en is ontstaan in Japan als preventieve drukpuntmassage. Dit wordt gegeven op een traditionele futon/mat op de grond door de kleding heen. Op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijke lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten van het lichaam. Door de druk, strekkingen en rotaties die ik geef op en aan het lichaam wordt de energiestroom ( Ki ) in energetische kanalen ( de meridianen) in het lichaam beïnvloedt Als de Ki-stroom geblokkeerd is kan het lichaam ziek worden. Meridianen zijn banen waardoor de energie zich in ons lichaam beweegt, iedere meridiaan heeft zijn eigen functie en is gekoppelt aan een intern orgaan en heeft zijn eigen specifieke drukpunten.

 

Zo heeft bijvoorbeeld: de dikke darm de functie van het uitscheiden van afvalstoffen en staat het in emotionele zin voor afscheid nemen en loslaten.

 

Shiatsu stimuleert het zelfhelend vermogen van het menselijk lichaam. Dit brengt balans en rust zodat er een gezond evenwicht tussen en lichaam en geest ontstaat.  Hierdoor wordt je weerbaarheid versterkt. Het zorgt voor een betere doorbloeding en voor de  afvoer van afvalstoffen, de soepelheid van de spieren wordt vergroot en eventuele pijn word verlicht.

 

 

Traditionele Thaise Massage (Thai Yoga Massage)

 

 

Shiatsu-massage heeft een gunstige invloed op o.a.:

Het autonoom zenuwstelsel en de hormoonhuishouding.

• Nek-, rug- en/of schouderklachten of een beperkte bewegingsvrijheid in bepaalde   gewrichten.

• Stress gerelateerde klachten; bijv. burn-out verschijnselen, chronische vermoeidheid,   spierspanning, spit.

• Pijnklachten, al dan niet chronisch van aard: RSI, Reumatische klachten, Fibromyalgie,   hoofdpijn, enz.

• Algehele lichaamsbeleving en geestelijk welzijn, niet lekker in je vel zitten, depressieve   gevoelens etc.

• PMS / menstruatie problemen.

• Hormonale klachten.

• Slaapproblemen.

• Het herstellen van de energiebalans, lichamelijk en geestelijk.

 

Duur massage: 60 minuten